AKCIJA OČISTIMO SLOVENIJO 2018 - OČISTIMO OBČINO GRAD

22. 8. 2018 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Prireditev, Šport, Tečaj, delavnica, predavanje, Za otroke, Za zdravje
Občina Grad
Občina Grad, GRAD 172, 9264 Grad
Termini
15.09.2018 (sobota) ob 08:30

Poročilo o dogodku

AKCIJA OČISTIMO SLOVENIJO 2018 – OČISTIMO OBČINO GRAD

Občina Grad je s svojimi občani sodelovala v vseslovenski prostovoljski akciji Očistimo Slovenijo 2018, v kateri je čistila območje svoje občine.
Naša čistilna akcija, ki smo jo izvedli v soboto, 15. 9. 2018, je uspela. Dokazali smo, da znamo in zmoremo očistiti okolico. Zdaj je na nas vseh, da kraj ohranjamo lep in čist.

Skrb za čisto okolje je v sobotnem dopoldnevu povezala vse generacije. Bilo nas je okrog 130. Namen letošnje akcije ni bil le čiščenje; veliko večji pomen se je dajal ozaveščanju o boljšem ločenem zbiranju odpadkov ter nenazadnje tudi preprečevanju nastajanja odpadkov. V ta namen smo nabavili barvne vreče za ločevanje odpadkov in izvedli kulinarično delavnico z degustacijo »Kako pripraviti pirino solato«. Izvajalec delavnice je bilo Društvo za socialno vključenost Mozaik iz Murske Sobote. Ideja čistilne akcije je bila tudi, da se ta dan naredi kaj za obče dobro – tako so se v nekaterih vaseh pobarvale mostne ograje, v nekaterih pa se še bodo.

Zahvala udeležencem Čistilne akcije 2018

Vsem vaškim odborom, društvom, skupinam in posameznikom se zahvaljujemo za sodelovanje v čistilni akciji. Skupaj smo polepšali našo okolico in jo naredili še bolj prijetno za bivanje. Hvala vsem za pomoč in udeležbo. HVALA, ker vam ni vseeno za naš kraj. Vsak od nas je odgovoren za čisto in urejeno okolje!

Vsem, ki pa še vedno odlagate smeti v naravnem in bivalnem okolju sporočam, da delate slabo uslugo sebi in naravi. V ta namen imamo že nekaj let zbirni center v Vidoncih in vsem polagam na srce - uporabljajte ga!

Mihaela Žökš dipl. upr. org.
Strokovna sodelavka za družbene dejavnosti