PREDSTAVITEV NOVE KNJIGE - PRAVLJICA O GRAČKEM ZMAJU

29. 10. 2018 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Kultura, Prireditev, Za otroke
Vstop prost
Občina Grad
Gasilski dom Kruplivnik , 9264 Grad
Termini
04.11.2018 (nedelja) ob 15:00

Poročilo o dogodku

OBČINA GRAD JE EVROPSKO LETO KULTURNE DEDIŠČINE 2018 PROSLAVILA Z IZDAJO NOVE KNJIGE »PRAVLJICA O GRAČKEM ZMAJU«

V sklopu evropskega leta kulturne dediščine 2018 je bila v nedeljo, 4. novembra 2018, v gasilskem domu v Kruplivniku predstavitev knjige Pravljica o gračkem zmaju avtorice Štefke Bohar.
Dogodek je organizirala Občina Grad v sodelovanju z Društvom žena in deklet Kruplivnik.
Po pozdravnem nagovoru županje Občine Grad, ge. Cvetke Ficko, je avtorica novo izdane knjige spregovorila o nastanku zapisa pravljice in o tem, kako je prišlo do knjižne realizacije. Predstavila sta se tudi mlada ilustratorja, učenca Osnovne šole Grad, Tine Fujs Perša in Renej Fujs, ki sta s svojimi likovnimi izdelki soustvarila izdano knjigo.
Program sta z glasbenima točkama popestrila mlada sovaščana; petošolec Tijan Rajbar je zaigral na harmoniko, tretješolka Neli pa na violino.
Med povabljenimi gosti sta se predstavitve knjige udeležila tudi predstavnika Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Murska Sobota, g. Geza Kišfalvi in g. Aljoša Obal. Slednji je avtorici ob tej priložnosti podelil priznanje – Zlato značko za dolgoletno aktivnost na področju literarne dejavnosti.
Po uradnem zaključku prireditve se je druženje v gasilskem domu nadaljevalo ob pogostitvi vseh obiskovalcev; ti so lahko knjigo tudi že kupili. Pravljica o gračkem zmaju tako ne bo šla v pozabo in naj kulturna dediščina naših prednikov vedno znova nagovarja prihodnje rodove.