SREČANJE ČLANOV UPRAVNEGA ODBORA DRUŠTVA UPOKOJENCEV GRAD Z ŽUPANJO

27. 1. 2020 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Izobraževanje, Tečaj, delavnica, predavanje
Občina Grad
Sejna soba Občine Grad, Grad 172 , 9264 Grad
Termini
30.01.2020 (četrtek) ob 10:00

Poročilo o dogodku

DRUŠTVO UPOKOJENCEV GRAD 2020 

OBISK NAŠIH OBČANOV PO DOMOVIH ZA STAREJŠE

Kot je že tradicija pred prazniki Občina Grad skupaj z Društvom upokojencev Grad obdari starejše občanke in občane, ki bivajo v domovih za starejše.
Tako smo tudi v minulih prazničnih dneh med decembrom 2019 in januarjem 2020 z županjo Cvetko Ficko, strokovno sodelavko Mihaelo Žökš in članicami društva obiskale občanke in občane, ki bivajo v Domu Kuzma, v Domu Rogašovci, v Domu Rakičan in v Murski Soboti in jim zaželele veliko zdravja, miru in osebnega zadovoljstva ter dobrega počutja v letu 2020. Do ostalih domovih so se člani društva odpeljali sami, nekaj daril pa smo poslali po sorodnikih.
Nakup daril je vedno skrbno načrtovan, pozanimam se za konfekcijske številke oskrbovancev, tako da potem dobijo dobre stvari. Obiska in darila so vsi zelo veseli, predvsem pa pogovora, ko obujamo pretekle dogodke, ki smo jih skupaj preživeli.
Upamo, da se trenutni časi popravijo in bomo spet zagledali drug drugega.

SREČANJE ČLANOV UPRAVNEGA ODBORA DRUŠTVA UPOKOJENCEV GRAD Z ŽUPANJO

V četrtek, 30. januarja 2020, smo se člani upravnega odbora Društva upokojencev Grad na povabilo županje in strokovne sodelavke občinske uprave za družbene dejavnosti ge. Mihaele Žökš sestali v sejni sobi Občine Grad.
Županja Cvetka Ficko se je zahvalila za dobro sodelovanje, »saj s svojim delom, prispevkom, dobro besedo, lepo mislijo ter spodbudo sooblikujemo vizijo občine.« Zahvalila se je tudi za to, da vsako leto ob koncu leta organiziramo skupni obisk tistih občanov, ki so svoj drugi dom našli v domovih za starejše.
Namen srečanja pa je bil tudi, da člani upravnega odbora seznanimo županjo in občinsko upravo s tekočimi aktivnostmi društva in da skupaj naredimo plan za naprej. O samem delu in aktivnostih sva spregovorila tajnica društva ga. Kristina Marič in predsednik društva g. Anton Kavar.  
V daljšem pogovoru nas je ga. Mihaela Žökš seznanila z dogajanjem v Občini Grad, predvsem pa je podala informacije o socialnih, družbenih gibanjih v Sloveniji in aktivnostih na območju Občine Grad ter tudi o tekočih občinskih investicijah. V zvezi s tem smo prisotni povprašali o marsičem in druženje je bilo zelo zanimivo. Skupaj smo tudi planirali organizacijo letošnje strokovne ekskurzije, ki pa žal zaradi COVID razmer ni bila izvedljiva. 
To srečanje je še en izmed dogodkov, ko se županja in strokovno vodstvo, ga. Mihaela, posveča starejši generaciji, do katere ima zelo spoštljiv in pokroviteljski odnos. 
Člani društva se zahvaljujemo za strokovno bogato srečanje in pozornost. Takšnih srečanj si še želimo.

Kristina Marič,
tajnica Društva upokojencev Grad