100 LET PGD GRAD IN VESELICA Z ANSAMBLOM MODRIJANI

4. 5. 2022 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Glasba, koncert, festival, Kultura, Prireditev
Vstop prost
PGD Grad
NK Grad, 9264 Grad
Termini
16.07.2022 (sobota) ob 17:00

Poročilo o dogodku

 100 LET PGD GRAD

Gasilci PGD Grad smo 16. 7. 2022 slovesno proslavili 100 let ustanovitve gasilskega društva. Po skrbnih pripravah se je slovesnost začela v sredo 13. 7. 2022 z obiskom večerne sv. maše za vse preminule in žive člane ter njihove svojce PGD Grad.

Po končani sv. maši je sledilo skupinsko slikanje v cerkvi pred oltarjem. Sledila je slavnostna seja društva v gasilskem domu. Slavnostna seja se je začela  z minuto molka za vse preminule člane društva. Na slavnostni seji sta bila prisotna tudi Klemen Flisar poveljnik GZ Grad in Mihaela Žökš predstavnica Občine Grad in odgovorna urednica zbornika 100 let PGD Grad. Po kratkih nagovorih sta predsednik in poveljnik GZ Grad podelila priznanja in odlikovanja GZ Grad. Predsednik PGD Grad Milan Špilak pa je vsem zaslužnim podelil priznanja in zahvale PGD Grad. Sledilo je skupinsko sikanje in skromna pogostitev.

Slavnostna prireditev je bila v soboto 16. 7. 2022 ob 17. uri na nogometnem igrišču NK Grad s svečanim mimohodom 17 gasilskih društev in praporov.

Slavnostni ešalon v katerem so bili tudi gostje iz Porabja je vodil poveljnik Ficko Damjan, ki je predal tudi raport predstavniku GZS Ficko Martinu podpoveljniku Regijskega poveljstva za Pomurje.

Sledil je slavnostni in kulturni del z podelitvijo plaket in zahval, ki jih je podelil Milan Špilak predsednik GZ in PGD Grad ter izmenjava daril.

PGD Grad je ob tej priložnosti prejelo državno priznanje za »POSEBNE ZASLUGE«.

Slovesni govorniki na prireditvi so bili županja Občine Grad cvetka Ficko, poslanec državnega zbora Zrim Damjan, poveljnik GZ Grad Flisar Klemen in Ficko Martin predstavnik GZS in podpoveljnik Regijskega poveljstva za Pomurje.

Vsak prejemnik odlikovanja pa je istočasno prejel tudi Zbornik ob 100 letnici PGD Grad, ki ga je skrbno pripravila in uredila Mihaela Žökš – odgovorna urednica.

Svečana prireditev se je zaključila s pogostitvijo gostov in vseh 17 gasilskih društev v šotoru ob igrišču. Za glasbeni del je skrbel DY in skupina Modrijani, ki so napolnili šotor do zadnjega kotička.

Domači gasilci so s pomočjo vaščanov poskrbeli za okusno hrano in pijačo.

Hvala vsem za pomoč pri izvedbi prireditve posebej Občini Grad, ki je bila generalni sponzor prireditve ter vsem donatorjem, ki jih je bilo kar 75. Hvala tudi vsem, ki tukaj niso posebej omenjeni pa so pomagali. Na koncu nam pa ostane samo še želja, da se bo delo PGD in članov tudi v bodoče tako aktivno nadaljevalo, da bo čim manj nesreč. Gasilci pa  bomo vedno pripravljeni pomagati na vseh področjih po svojih zmožnostih.

Milan Špilak,

Predsednik GZ in PGD Grad