VABILO - HUBERTOVA MAŠA

20. 8. 2018 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Kultura, Prireditev
LOVSKI DOM KUZMA, 9263 Kuzma
Termini
26.08.2018 (nedelja) ob 10:00

Poročilo o dogodku

UTRINKI IZ DELOVANJA LD GRAD-KUZMA V LETU  2018

Na rednem letnem občnem zboru v mesecu marcu je bilo izvoljeno novo vodstvo. Za predsednika LD Grad-Kuzma je bil izvoljen Viktor Navotnik iz Doliča, tajnik društva je  postal Jožef Krpič ml. od Grada, blagajnik pa Tomaž Fartek iz Kuzme. Po sprejetem programu dela je bil največji izziv v letu 2018 sanacija strehe na lovskem domu.
Med letom  smo lovci opravili veliko delovnih ur v lovišču. Obdelovali smo tudi krmne njive. Na njivah, ki jih obdelujemo, smo pridelali koruzo za zimsko krmljenje divjadi. Urejali smo tudi lovske naprave in poskrbeli za vodenje lovskih gostov, ki že tradicionalno prihajajo k nam na lov. V tem času smo opravili tudi precej izobraževanj za potrebe naše lovske družine. Ravno tako sta dva člana, Andrej Kovač in Aleš Fartek, oba od Grada, opravila lovski izpit.
Reševali smo tudi škodo, ki jo je povzročila divjad na njivah, in se z vsemi lastniki dogovorili o višini za izplačilo le-te.
V mesecu avgustu smo izvedli že tradicionalno Hubertovo mašo, s katero se spomnimo vseh preminulih članov naše LD. Maševala sta dva duhovnika, in sicer duhovnik g. Ivan Kranjec iz župnije Kuzma ter g. Alojz Benkovič, župnik iz Beltincev, sicer tudi član naše zelene bratovščine. Po končanem bogoslužju je sledilo družabno srečanje s pogostitvijo.
Udeležili smo se tudi akcije Očistimo Slovenijo. V mesecu septembru smo pričeli z obnovo ostrešja na našem lovskem domu. Dela je kot najugodnejši ponudnik izvajalo podjetje Dengrad d. o. o. od Grada, ki je dela v dogovorjenem roku tudi zaključilo. Predračunska vrednost del je znašala cca. 26.000,00 €. To je bil seveda zelo velik finančni zalogaj za naše društvo, ki si mora finančna sredstva zagotoviti samo.
V jesenskem času pa smo bili aktivni predvsem pri organizaciji in izvedbi lovov, kjer poleg samega lova ohranjamo tudi lovske šege in navade. Tako smo po nekaj letih zopet izvedli lovski krst. Obenem pa že delamo načrte za naslednje leto. Želimo si tudi, da bi našemu lovskemu domu dali še več vsebin.
Člani naše zelene bratovščine si želimo dobrega sobivanja z vsemi, s katerimi se srečujemo pri izvajanju našega  poslanstva.

Predsednik LD Grad-Kuzma
Viktor Navotnik