OBČINSKO TEKMOVANJE GASILSKE ZVEZE GRAD Z VESELICO

1. 6. 2023 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Glasba, koncert, festival, Prireditev, Obveščanje javnosti
Vstop prost
PGD Kovačevci
Nogometno igrišče v Kovačevcih , 9264 Grad
Termini
17.06.2023 (sobota) ob 18:00

Poročilo o dogodku

Tekmovanje Gasilske zveze Grad je potekalo v soboto, 17. 6. 2023 v organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva Kovačevci.

Gasilci smo aktivni skozi celo leto, naj bodo to intervencije, izobraževanja, vaje, in ne nazadnje razna druženja. Sestavni del urjenja so tudi gasilska tekmovanja, ki jih je z vsakim letom manj. Če smo pred pandemijo imeli tekmovanja tako rekoč vsak vikend, jih je sedaj ostala le peščica. Zato je toliko bolj pomembno, da organiziramo kvalitetno tekmovanje v domači zvezi.  

Letošnje leto je t.i. prehodno leto, to pomeni, da so discipline na tekmovanju GZ prepuščene izbiri organizatorjev, saj ni tekmovanj na nivoju regije in države.

Člani in članice so nastopili v suhi vaji z motorno brizgalno ter vaji razvrščanja.

Mladinci so opravili poleg vaje razvrščanja še vajo s hidrantom.  Pionirji pa so se pomerili v vaji z vedrovko ter vaji razvrščanja za pionirje.

Pri pionirjih so sodelovale štiri enote. Največ znanja so pokazali pionirji PGD Vidonci. V kategoriji mladinci so med tremi enotami prvo mesto zasedli PGD Dolnji Slaveči.

Pri članicah A sta sodelovali dve enoti. Dekleta PGD Motovilci so bila tokrat boljša od ekipe PGD Vidonci.

V kategoriji člani A je sodelovalo 7 enot. Prvo mesto je pripadlo gasilcem iz Dolnjih Slaveč, drugo in tretje mesto pa je romalo v Motovilce.

Kot že omenjeno, letošnje tekmovanje ni bilo pomembno z vidika napredovanja na regijsko oz. državno tekmovanje. Pomembno pa je bilo, da se ohrani tekmovalni naboj med ekipami. Seveda pa s temi tekmovanji držimo tudi določeno število članov, ki so aktivni tudi izven tekmovalnega področja. V zadnjih letih v naši zvezi narašča število mladih in to v čedalje več društvih, kar je zelo spodbudno. Nekoliko manj spodbudno pa je to, da na letošnjem tekmovanju pri članih prvič niso bila zastopana vsa društva v zvezi. Upam, da je to samo zaradi spleta okoliščin in bomo tudi v bodoče imeli ekipe iz vseh društev, kot do sedaj.

 

                                                                                                   Poveljnik gasilske zveze Grad,

                                                                                                                 Klemen Flisar