HUBERTOVA MAŠA

18. 6. 2021 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Kulinarika, Kultura
Vstop prost
Kuzma 4, 9263 Kuzma
Termini
27.06.2021 (nedelja) ob 11:00

Poročilo o dogodku

LD GRAD-KUZMA O DELU V LETU 2021

Spoštovani.
Tudi LD Grad-Kuzma je zopet morala svoje poslanstvo v letu 2021 prilagoditi razmeram zaradi COVID-a 19.
V zimskem času smo namenili večino dela za  načrtovanje plana dela v letu 2021. Skrbeli smo za krmljenje divjadi, izobraževanje članstva ter opravili redni letni občni zbor.
V pomladnih mesecih smo obdelali krmne njive, ki jih je približno 2,5 ha, ter se pripravljali na inozemni lovni turizem, za katerega smo se zopet bali, da bo zaradi pandemije zelo okrnjen. Uspelo nam ga je v veliki meri izpolniti, za razliko od mnogih drugih lovskih družin.
Tako kot vsako leto smo tudi letos izvedli tradicionalno Hubertovo mašo, s katero se spomnimo  naših preminulih članov. Letos je prireditev potekala v nedeljo, 27. junija. Poleg lovcev iz sosednjih lovskih družin so se prireditve udeležili županja Občine Grad ga. Cvetka Ficko in župan Občine Kuzma g. Jožef Škalič ter lovski pevci. Na prireditvi so se predstavili tudi člani Kluba starodobnikov Srebrni breg iz Martinja. Po svečanem delu je sledilo družabno srečanje s pogostitvijo vseh prisotnih.
V pozno poletnem in jesenskem obdobju pa smo lovci največ časa namenili ocenjevanju škode, ki jo je povzročila divjad. Povedati moramo, da je bilo te škode letos ogromno. Največ škode je povzročila jelenjad in divji prašiči. Veseli nas, da smo se z vsemi oškodovanci, ki so škodo pravočasno prijavili, dogovorili o višini izplačane škode. Pripravljali smo krmno hrano za zimo, izvrševali načrtovani plan odvzema visoke divjadi. Skupnim lovom smo se v veliki meri odrekli zaradi nastale situacije v zvezi s COVID-om 19. Opažamo pa žal zmeraj bolj to, da divjad v naravi nima miru tudi zaradi hrupa, ki ga povzroča vožnja z motornimi vozili v  naravnem okolju.
Lovci naše lovske družine želimo vsem občankam in občanom Občine Grad v prihajajočem letu 2022 predvsem veliko zdravja ter povabilo vsem mladim, ki imajo veselje do narave in varstva divjadi, da se nam pridružijo v našem poslanstvu.
LOVSKI ZDRAVO!                                                              

Predsednik LD GRAD-Kuzma,
Viktor Navotnik