Grad

"ZVEZDE NA NEBU ŽARE" MANCA IZMAJLOVA & BENJAMIN IZMAJLOV

Mihaela Ž.
Termini
01.09.2019 ob 17.00

Poročilo o dogodku

 NA GRADU GRAD SO ZAŽARELE SLOVENSKE PESMI 

V nedeljo, 1. septembra je na gradu Grad nastopila pevka Manca Izmajlova in virtuoz na violini Benjamin Izmajlov.

Koncert sta naslovila Zvezde na nebu žare in ga posvetila slovenski pesmi. 

Bil je nepopisno lep večer, poln čustev in veličastne glasbe, napolnjen z ljubeznijo in s predanostjo do glasbe in sveta okoli sebe. Zbrani so lahko slišali najlepše slovenske pesmi. Njun repertoar je med drugim obsegal ponarodele pesmi Kje so moje rožice, Regiment po cesti gre ter domoljubne zborovske pesmi Lipa, Domovini, poleg njih pa tudi najlepše samospeve ter veliko število pesmi iz obdobja zlate slovenske popevke in znamenitih filmov (Tam, kjer sem doma, Lastovka, Poletna noč, Dan ljubezni). Manjkali niso niti napevi iz zapuščine Slavka Avsenika in Lojzeta Slaka (Čez zelene trate, Nabrala bom šopek cvetja, Zvezde na nebu žare, Kje mamici bi rož nabral).

Koncert je bil res božanje duše.

Koncert sta podprla Občina Grad in Krajinski park Goričko.

Manca in Benjamin Izmajlov sta glasbena umetnika in ambasadorja slovenske kulture po svetu. Manca je mednarodno uveljavljena pevka, mož Benjamin pa virtuoz na violini.

Mihaela Žökš, dipl. upr. org.
Strokovna sodelavka za družbene dejavnosti

 

Dogodki v občini

Dogodki v regiji

Piškotki
Spletno stran za nemoteno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za delovanje uporablja samo nujno potrebne piškotke za katere ne potrebujemo vaše privolitve. Brez namestitve teh piškotkov, vam nemotenega dostopa do spletne strani ne moremo omogočiti. Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.