PGD RADOVCI - PREVZEM NOVE MOTORNE ČRPALKE

29. 4. 2019 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Glasba, koncert, festival, Prireditev
PGD Radovci
Gasilski dom Radovci , 9264 Grad
Termini
11.05.2019 (sobota) ob 17:00

Poročilo o dogodku

PGD RADOVCI – PREVZEM NOVE MOTORNE BRIZGALNE

Prostovoljno gasilsko društvo Radovci je nabavilo novo motorno brizgalno znamke Magirus PFPN, saj je bila stara motorna brizgalna stara nekaj čez štirideset let. Ker ni delovala brezhibno, je bilo nujno pristopiti k nabavi nove. Zaradi velikega finančnega zalogaja za društvo smo opravili nabiralno akcijo po naši vasi, ki pa je pokazala, da nas vaščani pri tem podpirajo.  Nekaj denarnih sredstev smo dobili tudi od sponzorjev in donatorjev, za kar se jim zahvaljujemo. 
Tako nam je z lastnimi sredstvi, nabiralno akcijo po vasi, sredstvi, ki nam jih je prispevala Gasilska zveza Grad/Občina Grad in ob pomoči sponzorjev, uspelo finančno pokriti nabavo motorne črpalke.
Motorno brizgalno smo nabavili v mesecu novembru, svečani prevzem pa smo opravili 11. maja 2019 ob 16.00 s svečano prireditvijo pred gasilskim domom v Radovcih. Na svečani prireditvi so bila prisotna društva iz GZ Grad in povabljena društva, s katerimi že vrsto let sodelujemo, svečani gosti in predstavniki sponzorjev. Po svečanem delu prireditve je sledil zabavni del s skupino Weekend band.
Ob lepem popoldnevu in večeru smo zaključili prireditev, na katero smo gasilci in gasilke iz Radovcev ponosni.
Vsem se še enkrat zahvaljujemo za vso pomoč in udeležbo na prireditvi. 

Jože Sever