MAŠKARADA PRI GRADU

5. 2. 2019 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Glasba, koncert, festival, Kulinarika, Kultura, Prireditev
PGD Grad
Gasislki dom pri Gradu , 9264 Grad
Termini
02.03.2019 (sobota) ob 18:00

Poročilo o dogodku

MAŠKARADA 2019, GRAD 

V okviru vsakoletnega praznovanja pusta je eno izmed gasilskih društev v Občini Grad na vrsti za pripravo maškarade. Tako smo bili člani PGD Grad v letošnjem letu na vrsti za pripravo maškarade. Sešli smo se v mesecu decembru 2018 in se dogovorili za izvedbo pozvanja občanov na maškarado, obenem pa še za izvedbo nabiralne akcije za nakup motorne brizgalne po vaseh: Dolnji Slaveči, Motovilci, Kruplivnik, Radovci, Kovačevci in Vidonci. Izvolili smo odbor za izvedbo maškarade – plesa v maskah. Da so člani skupin izgledali še lepše in so si lahko okrasili klobuke, palice, »korble« pa sta z izdelavo rož iz krep papirja poskrbela vaščana, ki si zaslužita posebno pohvalo za vložen trud in čas.

Tako so skupine vaščanov obiskale domove občanov v soboto, 16. februarja 2019. Ob tem pozvanju na maškarado pa smo izvedli še nabiralno akcijo za potrebe gasilskega društva – za nakup motorne brizgalne. Vaščani naštetih vasi so lepo sprejeli naše skupine in lepo darovali prostovoljne prispevke, za kar se zahvaljujemo.

 Maškarada je potekala na pustno soboto, 2. marca 2019, v prostorih gasilske dvorane Grad. Ples v maskah je potekal ob zvokih in petju skupine Prestiž. Da je pa bilo pustno rajanje še bolj sladko, so s svojimi dobrotami poskrbele naše gračke gospodinje. Maškarade se je udeležilo veliko število občanov iz Občine Grad in iz okoliških občin. Zbralo se je veliko zanimivih in izvirnih mask, ki so rajale do jutranjih ur. Člani žirije so imeli zelo težko nalogo, ko so izbirali najlepše in najbolj izvirne maske. Vse maske so prejele zahvalo za sodelovanje, prve štiri najbolj izvirne pa tudi nagrado za svoj trud.

Člani PGD Grad se še enkrat zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi maškarade.    
Z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!
 
PGD GRAD