NAČRTOVANJE IN PRIPRAVA ZELENJAVNEGA VRTA - BRIGITA ŠUŠTERŠIČ

28. 1. 2019 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Izobraževanje, Kulinarika, Tečaj, delavnica, predavanje, Za zdravje
DŽD Kruplivnik
Gasilski dom Kruplivnik , 9264 Grad
Termini
05.02.2019 (torek) ob 17:00

Poročilo o dogodku

 DŽD KRUPLIVNIK – DELAVNICA O NAČRTOVANJU IN PRIPRAVI ZELENJAVNEGA VRTA DRUŠTVA MOZAIK V KRUPLIVNIKU

Društvo Mozaik iz Korenike in Občina Grad sta v sodelovanju z DŽD Kruplivnik pripravili  medgeneracijsko delavnico  o načrtovanju  in pripravi vrta, ki se je odvijala 5. februarja 2019 v vaško-gasilskem domu v Kruplivniku.
Zaradi odsotnosti ge. Brigite Šušteršič, ki naj bi vodila delavnico, je njeno vlogo prevzel g. Lovro Vehovar ob prisotnosti še dveh predstavnic Društva Mozaik. Prisotni sta bili tudi županja ga. Cvetka Ficko in strokovna sodelavka, ga. Mihaela Žökš, iz Občine Grad.
Rdeča nit vsega dogajanja je bila predstavitev načinov naravnega vrtnarjenja, ki ga je predstavil g. Lovro, ter o izbiri primernega mesta za več vrst vrtov, kot so: zelenjavni, zeliščni, cvetlični ali mešanica vseh in zeliščna spirala. Poudaril je pomen zastirke, kolobarjenja, naravnega gnojenja in kakovosti tal. 
Delavnica je bila zelo dobro obiskana. Obiskovalci, predvsem ženske, so bile ne le iz domače občine, ampak tudi od drugod.
Udeleženci smo lahko g. Lovra in predstavnici Društva Mozaik povprašali o konkretnih stvareh, ki so nas zanimale. Druženje se je podaljšalo ob kavi, soku in pecivu, v izmenjavi lastnih izkušenj predavateljev in udeleženk.    
Vsaka udeleženka je prejela zloženko z uporabnimi nasveti in shemo o naravnem vrtnarjenju. Sedaj je zelo primeren čas, da nasvete, znanje in izkušnje, ki smo jih pridobili, tudi koristno uporabimo.

Štefka Bohar