OBČINSKO TEKMOVANJE GASILSKE ZVEZE GRAD Z VESELICO

9. 5. 2022 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Izobraževanje, Prireditev, Šport
Vstop prost
PGD Kruplivnik
Kruplivnik 10, Gasilski dom Kruplivnik , 9264 Grad
Termini
21.05.2022 (sobota) ob 14:00

Poročilo o dogodku

TEKMOVANJE GASILSKE ZVEZE GRAD

Gasilci smo aktivni skozi celo leto, naj bodo to intervencije, izobraževanja, vaje, in ne nazadnje razna druženja. Sestavni del urjenja so tudi gasilska tekmovanja, ki jih skozi celo leto ne manjka. Letošnje leto je zopet izbirno, to pomeni, da mora biti tekmovanje gasilske zveze organizirano v skladu z razpisom Gasilske zveze Slovenije. Vsake 4 leta pa so na vrsti še ti. mokre vaje. Prav zaradi tega je bilo potrebno v organizacijo, še bolj pa v pripravo terena, vložiti nekoliko več truda.

Tekmovanje je potekalo 21. 5. 2022 v organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva Kruplivnik. Člani in članice so nastopili v taktični mokri vaji, vaji razvrščanja, opraviti pa so morali še teoretični test.

Mladinci so poleg teoretičnega testa opravili še mokro vajo s hidrantom ter vajo razvrščanja. Pionirji so se pomerili v vaji z vedrovko, vaji razvrščanja za pionirje in štafeti s prenosom vode.

Pri pionirjih so sodelovale štiri enote. Največ znanja so pokazali pionirji PGD Vidonci, drugi so bili PGD Dolnji Slaveči, tretje mesto pa so zasedli pionirji PGD Motovilci.

V kategoriji mladinci so prvo mesto zasedli PGD Dolnji Slaveči pred ekipo PGD Motovilci. Tudi pri članicah A sta sodelovali dve enoti. Dekleta iz Vidoncev so bila tokrat boljša od ekipe iz Motovilcev.

V kategoriji člani A je sodelovalo 8 enot. Prvo mesto je pripadlo gasilcem iz Dolnjih Slaveč, drugo in tretje mesto pa je romalo v Motovilce.

Vse naštete enote bodo zastopale našo gasilsko zvezo in seveda občino Grad tudi na regijskem tekmovanju, ki bo potekalo v nedeljo, 18. 9. 2022 v Murski Soboti. Najboljše enote v vsaki kategoriji se uvrstijo naprej na državno tekmovanje. Kot je v naši občini že nekako v navadi, upam in verjamem, da bomo imeli tudi tokrat svoje predstavnike na državnem tekmovanju prihodnje leto…

Poveljnik gasilske zveze Grad, Klemen Flisar

 

PREVZEM NOVEGA GASILSKEGA VOZILA KRUPLIVNIK

Vse pogosteje narava kroji usodo ljudem, vse pogostejše so raznovrstne naravne nesreče. Ljudje so želimo pomoči in solidarnosti sočloveka, bistvenega pomena pa so pri teh dogodkih naši gasilci.

Prostovoljno gasilsko društvo Kruplivnik se s svojim obstojom ponaša že čez 80 let. V teh letih so si ustvarili in nabavili marsikaj nujno potrebnega za obstoj PGD Kruplivnik, zdaj pa se jim je uresničila še dolgoletna želja po nujno potrebnem novem gasilskem vozilu.

Vozilo že služi svojemu namenu, slavnostni prevzem z blagoslovom le-tega pa smo obeležili v soboto, 21. maja 2022.

Da je v slogi moč, ste dokazali vsi vi, dragi občani in občanke Občine Grad, ki ste s svojimi darovi nesebično pripomogli, da je dolgoletna želja končno uresničena.

V imenu PGD Kruplivnik se še enkrat vsem darovalcem iskreno zahvaljujem.

Tadeja Rajbar