Grad

PRAVLJIČNE ZGODBE NA ODRU

Mihaela Ž.
Termini
20.01.2020 ob 17.00

Poročilo o dogodku

Osnovna šola Grad in Občina Grad skrbijo za ohranjanje kulturne dediščine Goričkega - v projektu "Kak je inda fajn bilo."
Tako so na odru Kulturne dvorane pri Gradu zaživele Grimmove, Andersenove in ljudske pravljice ter šege in navade Goričkega.
Učenci OŠ Grad pod vodstvom učiteljice Marije Štesl radi delajo tudi na terenu. Obiskali so dedke in babice, ti pa so jim zaupali, kako so nekoč starši in stari starši uspavali svoje otroke, kaj so pripovedovali in kakšni liki so nastopali v njihovih pripovedih.
Zbrane zgodbe, šege, navade so tako postale živi pravljični trenutki. Polna dvorana je bila dokaz, da vsi radi poslušamo znane pravljice, še bolj pa je zanimanje za doživetja,  šege, prilike, običaje naših babic in dedkov. Med poznavanjem pravljic so se pomerili starši učencev. 
Na koncu je sledila zahvala babicam, ki že več let sodelujejo v tem projektu z namenom, da se ohranjajo pristni običaji Goričkega.

Mihaela Žökš dipl. upr. org.
Strokovna sodelavka za družbene dejavnostiDogodki v občini

Dogodki v regiji

Piškotki
Spletno stran za nemoteno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za delovanje uporablja samo nujno potrebne piškotke za katere ne potrebujemo vaše privolitve. Brez namestitve teh piškotkov, vam nemotenega dostopa do spletne strani ne moremo omogočiti. Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.