Grad
Domov Novice in objave 80 LET PGD KRUPLIVNIK

80 LET PGD KRUPLIVNIK

Mihaela Ž.
Termini
14.09.2019 ob 17.00

Poročilo o dogodku

V soboto, 14. septembra 2019, je v šotoru pri gasilskem domu Kruplivnik bilo slovesno praznovanje, 80 let PGD Kruplivnik.
Svečanost se je pričela ob 17. uri, ko so uniformirani gasilci pripravili ešalon za svečan prihod pred častno tribuno v prireditvenem šotoru. Ob prazniku smo se pustili popeljati nazaj v preteklost, v čase, ko se je vse šele začelo. Kroniko nam je prebrala ga. Tadeja Rajbar.
Vsi se moramo zavedati, da gasilska organizacija zahteva veliko nesebičnega dela, požrtvovalnosti in prostega časa. Gasilska pomoč nam je pomembna na vsakem koraku; pomoč pri požarih, poplavah, potresih in drugih nesrečah. V današnjem času, ko je naš urnik vedno bolj natrpan, smo lahko še posebno ponosni na vsakega posameznika, ki stoji v vrstah gasilcev. Ti svoj čas žrtvujejo v dobrobit vseh nas, ob tem pa nihče ne zahteva plačila za čas, opravljeno delo in trud, kajti vsak vesten gasilec to počne prostovoljno in z veseljem v srcu. Obletnico so kruplivniški gasilci prav slavnostno obeležili. Na prireditvi so bile podeljene plakete za izjemne zasluge pri vodenju in razvoju društva. Prejeli so jih: Engelbert Recek, Jože Godar in Štefan Lovenjak. Zahvalne listine pa so prejeli: Franc Grah, Milan Recek, Ciril Mihalič, Gregor Mihalič, Goran Farič, Gorazd Zelko, Drago Godar, Jože Donoša. Zahvale so prejeli tudi podpornik kot so društva in Občina Grad.
S spodbudnimi besedami so program polepšali tudi nekateri govorniki. Svoje besede so nam poleg pozdravnega predsednikovega govora g. Silvoja Dervariča, namenili še županja, ga. Cvetka Ficko, predsednik GZ Grad, g. Stanko Recek in predstavnik GZ Slovenije.
Po uradni svečanosti je sledila pogostitev gostov in gasilska veselica s skupino Metulj.

 

Mihaela Žökš, dipl. upr. org.
Strokovna sodelavka za družbene dejavnosti

Dogodki v občini

Dogodki v regiji

Piškotki
Spletno stran za nemoteno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za delovanje uporablja samo nujno potrebne piškotke za katere ne potrebujemo vaše privolitve. Brez namestitve teh piškotkov, vam nemotenega dostopa do spletne strani ne moremo omogočiti. Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.