OBČINSKO GASILSKO TEKMOVANJE 2019

22. 5. 2019 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Kulinarika, Prireditev, Šport
PGD Radovci
Nogometno igrišče Radovci , 9264 Grad
Termini
01.06.2019 (sobota) ob 17:00

Poročilo o dogodku

OBČINSKO GASILSKO TEKMOVANJE GZ GRAD 2019
 
V soboto, 1. 6. 2019, se je v Radovcih in na Dolnjih Slavečih odvijalo gasilsko tekmovanje GZ Grad.
Mladinsko gasilsko tekmovanje se je pričelo ob 16. uri na športnem igrišču na Dolnjih Slavečih, kjer je najprej tekmovala gasilska mladina. Sodelovale so 3 pionirske in 2 mladinski ekipi. Pionirji so se pomerili v treh različnih disciplinah, in sicer z vajo z vedrovko, s štafeto na 400 m z ovirami in z vajo razvrščanja. Mladinci pa so tekmovali v vaji z ovirami, s štafeto na 400 m z ovirami ter z vajo razvrščanja. V obeh kategorijah so prvo mesto zasedli mladi iz PGD Motovilci.
Ob 17. uri je v Radovcih na igrišču potekal zaključek in podelitev mladinskega gasilskega tekmovanja ter obenem otvoritev članskega gasilskega tekmovanja. Pri članih je sodelovalo 7 ekip članov A, 2 ekipi članic A in 1 ekipa članov B. Člani in članice so tekmovali s suho vajo z MB, s štafeto na 400 m z ovirami ter z vajo razvrščanja. Prvo mesto pri članih A so dosegli člani PGD Dolnji Slaveči, prvo mesto pri članicah so dosegle članice iz PGD Kovačevci, pri članih B pa so prvo mesto usvojili člani iz PGD Motovilci.
Kljub temu, da je vreme med samim tekmovanjem nekoliko ponagajalo, je bilo tekmovanje uspešno izvedeno. Vse sodelujoče ekipe so prejele priznanja, najboljše pa tudi pokale. Ker letos poteka tudi izborno leto za državno gasilsko tekmovanje, se bodo prve tri najboljše ekipe v posamezni kategoriji v jeseni udeležile regijskega gasilskega tekmovanja. Vsem zmagovalcem iskrene čestitke in veliko elana pri nadaljnji pripravi na regijsko gasilsko tekmovanje.
Z gasilskim pozdravom: Na pomoč!

Tajnica GZ Grad,
Valerija Horvat